Interview Matthee bij de Gemeente Utrecht

21/06/2019

Onze geluidskunstenaar Matthee de Bruin werd door de Gemeente Utrecht geïnterviewd over hoe Positive Sound kan bijdragen aan een gezonder en Utrecht! Hieronder een kort stukje uit het interview, de rest kun je vinden op de website van de gemeente.

Geluidskunstenaar Matthee de Bruin onderzocht voor het Living Lab Utrecht in hoeverre positief geluid kan bijdragen aan een gezondere leefomgeving. Het Beurskwartier wordt opnieuw ontwikkeld tot een innovatief en duurzaam centrum met aandacht voor een schone, aantrekkelijke en gezonde leefomgeving. Bij het onderzoek naar Positive Sound zetten vier alumni van de Hogeschool voor Kunsten Utrecht, waaronder Matthee, hun conceptuele artistieke bril op. Positief geluid blijkt geluid te zijn dat relevant is binnen de context.

Bron Gemeente Utrecht


AEF Live

13/06/2019

​Geen omgevingslawaai, maar een positieve geluidservaring die bewust is ontworpen.

In september 2018 zijn muziektechnologen Matthee de Bruin en Nathan Marcus, theatermaker Malou Palmboom en ruimtelijk ontwerper Jennifer Foster een onderzoek gestart naar de mogelijkheden van een gezonder Beurskwartier vanuit het perspectief van geluid.

Het Beurskwartier is een nieuw te verrijzen wijk bij de Jaarbeurs in Utrecht.Context bepaalt de betekenis van geluid. Wat is de ligging van de plek? Met welke omgeving hebben we te maken? Wat is de functie van de plek? Wie zijn de gebruikers?

 

Bron AEF Live

 


PRESENTATIE EN WORKSHOP IN VILLA jongerius

17/02/2019

Bij ‘Slim en gezond stedelijk ontwerp: een blik op de toekomst van het Beurskwartier’ heeft Positive Sound tweemaal hun onderzoek naar gezond geluid in het Beurskwartier in Utrecht gepresenteerd inclusief de representatie in de vorm van de Positive Sound Walk.

Positive Sound Walk Beurskwartier, Utrecht
Positive Sound Walk1
Image-2
Positive Sound Walk 5 Beurskwartier
IMG_6201


PRESENTATIE VAN HET ONDERZOEK EN DE POSITIVE SOUND WALK IN HET STADSKANTOOR TE UTRECHT

17/12/2018

presentatie Gemeente Utrecht
Presentatie Positive Sound Gemeente Utrecht